Școala femeilor

Una dintre cărțile care îmi revin des în minte este Școala femeilor scrisă de Andre Gide. Tare aș vrea să o recitesc dar și pe aceasta am împrumutat-o cuiva care se pare că are memorie scurtă. Pur și simplu iubesc cartea aceasta. Ea prezintă o poveste de iubire dar povestită de ambii protagoniști. Surprinde importante elemente de psihologia sexelor.

Ea, o tînără entuziastă, se îndrăgostește de el, mai degrabă confundă admirația cu iubirea. Toți idealizăm alesul inimii dar unii parcă suntem prea visători. Încet, începe să-l observe pe omul cu care s-a căsătorit. O vizită la muzeu se transformă într-o veritabilă ceartă pentru ca el este insensibil (în concepția ei) sau pentru că el nu-i citește gândurile (în concepția lui).

Poate, pînă la urmă, nu era decât o problemă de comunicare, așa cum bine spune dr. John Gray în cartea lui celebră Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus.

Aici el pune în gardă de domnul Rezolvă tot spunându-i că o femeie stresată nu este preocupată neapărat de găsirea unei soluții la problemele ei, ci caută mai degrabă să se descarce explicîndu-se și așteptând să fie înțeleasă.Mai ales că ele venusienele își permit licența poetică de a utiliza tot felul de superlative, metafore și generalizări. Cînd ea spune: Tu nu mă mai iubești! el spune Cum să nu? De asta mă aflu aici. Cănd ar putea spune te înțeleg că acum simți asta dar eu te iubesc.

Uneori bărbații vor doar spațiu, în timp ce femeile vor înțelegere.

14639745_10154571619881878_7901781214018702567_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s