Cum să devii mai deștept?

Chiar așa: De ce nu aș scrie și eu un articol care începe prin „Cum să?” . Că doar sunt foarte apreciate aceste articole. Nu trebuie să ai vreo experiență anume pentru a da sfaturi. Nici măcar vreun rezultat personal în domeniul respectiv. Dar să revin la scrierea mea care tratează despre deșteptăciune, mai exact despre a fi cult.

Voi propune trei etape pe care trebuie să le parcurgi pentru a fi „un om remarcabil și nu un om mediocru”

Etapa 1:

Îți faci o listă de citate. Din cât mai multe domenii. Le repeți zilnic și în orice împrejurare. Musai să fie ceva din Pleșu (stai liniștit că nu trebuie să-i citești opera, nu că ar fi prea vastă:)), ceva dale Carnegie, Pareto. Și foarte important să începi cu: ultimele cercetări de specialitate arată că….

Etapa 2:

Deja ești pe un drum. Acum spui aceleași citate dar ți le asumi. Gândirea independentă îți aparține. Dar să nu uiți de spiritul critic: nu ești de acord cu nimeni indiferent de experiența lui în domeniu. Sau ești de acord dar mai adaugi și tu ceva.

Etapa 3:

Ține de networking. Brand de intelectual deja ai. Un pas bun ar fi să găsești oameni cu aceleași preocupări elevate. Nu mai vorbești cu oricine. Trebuie să te afiliezi unui cerc consacrat. Ești de acord cu cine trebuie. Și admiri pe cine trebuie. Aici trebuie să declari susținere și iubire cât mai puternic. Folosești numele cui trebuie.

Rezultatul final: ai ajuns în lumea declarativă a frumosului. A superiorului. Sigur il est du bonheur la. Uitasem să spun de englezisme sau franțuzisme.

P.S. articolul se vrea a fi o parodie și, evident, ideea nu îmi aparține

61222805

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s